40 år, Stormester (2005)
kontakt: kjetil@sjakktrening.no
står bak Grenland Sjakksenter og sjakk på TTG

Kjetil er et kjent fjes og har jevnlig undervisning og simultanoppvisninger. Her fra et opplegg i Tromsø. Foto: itromsø (gjengitt med tillatelse)

Kjetil er utdannet barnevernspedagog med 15 års erfaring som miljøterapeut i barneskole.

Han jobber til daglig som sjakktrener ved Telemark Toppidrett Gymnas i Skien, og har mange års erfaring som privattrener for unge spillere. Sammen med sin bror, Espen Lie, driver han barne- og ungdomsklubben Grenland Sjakksenter.

Kjetil har bred erfaring fra internasjonalt nivå, og har blant annet deltatt i 6 olympiader, samt en lukket firemannsturnering med Carlsen, Nakamura og Svidler. Det største høydepunktet var seieren mot Xiangzi Bu i OL 2008, da Norge slo Kina 2,5-1,5. Kjetil har vunnet Eliteklassen, altså kongepokalen, ved to anledninger, i 2009 og 2010.

I 2007/2008 var Kjetil Magnus Carlsens sekundant i en VM-kvalifisering samt World Cup. I sitt arbeid som sjakktrener er Kjetil opptatt av å se hver enkelt elev, og han har stort fokus på det relasjonelle som virkemiddel for utvikling. Kjetil har også særlig fokus på det praktiske aspektet ved sjakk, og at det er mange veier som kan lede frem mot målet. Slik sett har han stort fokus på å se muligheter fremfor begrensninger.

Dette er noe av det som er sagt om Kjetil som sjakktrener

«Kjetil er utadvendt og en god pedagog med lang erfaring innen arbeid med barn og unge. Han har en målbevisst trening, og er en fantastisk motivator. Uansett hvordan utviklingen er klarer Kjetil å få opp motivasjonen og gløden. Eirik stråler etter hver treningsøkt».
Eirik Strøm Austads foreldre

«Kjetil har gjort meg til en mye bedre sjakkspiller. Han har en unik evne til å se hva som passer best for hver enkelt, og tilrettelegger for at jeg får ut mitt potensiale. Han forklarer ting på en enkel måte, samtidig som man får en stor forståelse av det han forklarer».
Eirik Strøm Austad

«Kjetil har en unik kombinasjon av stor sjakkinnsikt og gode pedagogiske evner. Hans formidlingsevne skaper et sterkt engasjement, forståelse og inspirasjon hos vår datter. Det er en stor og viktig ressurs for oss at Lykke-Merlot har fått tilgang til Kjetils repertoar i sjakkens gigantiske og vakre univers».
Lykke-Merlot Helliesens foreldre

«Kjetil er ikke bare en fryktløs angrepsspiller på brettet, men også veldig god på å lære bort sjakk. Han framhever ofte de praktiske fasene av spillet, samtidig som han har veldig mye kunnskap på lager. Når han underviser får man alltid inntrykk av at han er godt forberedt. I tillegg er han svært god på å svindle seg ut av tapte stillinger!»
IM Mads Vestby-Ellingsen

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top